De zomermaanden zorgen voor een lagere energierekening.

Tijdens de zomermaanden is ook de langste landelijke vakantieperiode gepland. Tijdens deze maanden besparen we met het hele land redelijk op het energie gebied. Mensen zijn op vakantie dus gebruiken in huis stukken minder energie, maar sommige bedrijven sluiten ook om dicht te gaan waardoor die ook geen energie meer gebruiken.

Essent heeft een onderzoek gedaan naar het verbruik van energie tijdens de zomerperiode. Hier is te zien dat bedrijven de meeste energie besparen in de zomer in vergelijking met huizen. Dit komt omdat airco’s en de verwarming beide uit zijn als een bedrijf sluit. Ook branden vaak onnodig de lampen in de gebouwen. Vergelijkt u zelf uw energieverbruik eens als u twee maanden lang echt probeert te besparen op het verbruik van gas, water en licht.

Tips voor wie niet op vakantie gaat

Besloten om niet op vakantie te gaan? Dat is geen reden om niet na te denken over het besparen op uw energierekening. Verbruik minder water tijdens het douchen en plaats een waterbesparende douchekop bijvoorbeeld. Probeer iets kouder te douchen. Zeker in de zomer is een koude douche juist lekker na een strandbezoek bijvoorbeeld. Zo gebruikt u geen gas. We zetten de kraan ook vaak veel warmer dan dat nodig is. Wilt u besparen op het gebruik van uw airco tijdens de zomer? Zet dan ’s morgens vroeg alle ramen en deuren open om het goed te laten doortochten. Tussen 10 of 11 (of als u weggaat natuurlijk) sluit je alles af. Hierdoor blijft het binnen koel terwijl het buiten veel warmer is. Hoeft die airco ook niet meer aan. Om de standaard adviezen niet te vergeten, want die zijn heel effectief! Misschien leveren zonnepanelen u wel veel op. Of kan de isolatie van uw huis nog wel beter. Het is bekent dat vooral voor jonge mensen die verhuizen, zonnepanelen een meerwaarde zijn voor uw huis. Bespaart u liever alleen geld? Vergelijk dan uw leveranciers van gas, water en licht.

Bespaartips voor onder andere vakantiegangers

Verlaat u uw huis? Zet uw apparaten dan niet op stand-by. Een groepsschakelaar is ook ideaal, dan zet je meerdere gewoon in één keer uit. Het zal u misschien nog verbazen hoeveel huishoudens apparaten op stand-by laten staan terwijl dit niet nodig is. Opladers uit het stopcontact halen is ook een bespaartip. Dit zijn omvormers die vaak de netstroom overzetten naar een lager voltage, geschikt voor uw apparaat. Ook al zit er niets aan de andere kant van het oplaadstation, toch wordt er energie verbruikt. Vergeet u wel eens de lampen ergens uit te doen ’s avonds? Een tijdschakelaar werkt dan goed voor u! Ook als u op vakantie gaat is het slim om een lamp met tijdschakelaar in te stellen. Als ’s avonds de lamp aan staat en uit na een bepaalde tijd, lijkt het alsof er iemand thuis is. Er zal dan minder snel ingebroken worden. Vergeet de thermostaat ook niet uit te zetten. Zonde als die blijft branden terwijl u niet thuis bent. Soms een paar graden lager zetten kan ook een manier zijn om gas te besparen.