De nieuwe Powerwalls van Tesla lopen al hard voordat ze überhaupt op de markt zijn. laatst werd er informatie uitgebracht over de Tesla Powerwalls en er zijn al grote partijen die graag partners willen worden van het Tesla product. Het Amerikaanse bedrijf Cargill is al één van de pioniers van het product geworden. Het plan is om voor hun vleesfabriek al een Powerpack aan accu’s voor 1 MegaWatt aan capaciteit te plaatsen. De zonnepanelen leveranciers zien ook hun kans schoon en bieden hun samenwerking aan. Verschillende partijen uit andere landen staan al in de wacht om een slatje uit de Powerwall te slaan.

Algen opnieuw in onderzoek

Er is weinig informatie uitgebracht over algen de laatste tijd. Nederland heeft jaren terug intensief onderzoek gedaan en verschillende plantages aangelegd in bijvoorbeeld Friesland. De Universiteit van Wageningen heeft ook algen plantages aangelegd en gaan in onderzoek samen met twintig andere pantsers. Er gaat onderzoek gedaan worden of het rendabel is om het onderzoek te starten naar algen om er in de toekomst winst op te maken. Een aantal Pro’s van algen is dat ze een vrij hoge groeigehalte hebben, ze zon gebruiken als grootste voedingsbron, er worden veel nuttige stoffen in geproduceerd en er zijn veel verschillende soorten met andere kwaliteiten. Hierdoor zijn er veel mogelijkheden in het onderzoek naar algen. Een Con is dat er veel geinvesteerd moet worden om zo’n plantage op te zetten is aan tijd, zorg en dus geld. Eind juni hopen de partners een antwoord te hebben of het onderzoek van start zal gaan.

Opslag Zeeland

Zeeland gaat een mogelijkheid tot opslag van duurzame energie mogelijk maken in het Sloegebied bij Vlissingen. Dit wordt gefinancieerd door een Amerikaans bedrijf. Dit complex wordt gebouwd om specifiek groene energie op te slaan. Er zijn weinig tot geen mogelijkheden om deze energie op te slaan. Daardoor wordt alle groene stroom die opgewekt wordt gelijk aan het stroomnet geleverd. Dit complex zal goed zijn voor de gascentrales, omdat die nu soms op een laag pitje draaien omdat het een zonnige of winderige dag is, maar in de winter weer harder omdat er bijgesprongen moet worden. Ook kunnen energieleveranciers nu echt groene stroom aanbieden aan de consumenten die hier interesse in hebben. Nu doen ze dit nog maar deels grijs, deels groen. Kijk maar eens met een energievergelijker naar de aanbiedingen die ze nu kunnen doen. In de toekomst zal dit zeer zeker veranderen. De opslag zou eind 2015 afgebouwd moeten zijn

Wat is de beste methode voor Europa voor groene stroom

Rob Aalbers, een econoom bij het Centraal Planbureau, heeft onderzoek gedaan naar welke vorm van groene stroom opwekking het meest geschikt is voor Europe en Nederland. Hierbij verschilt hij vooral van mening met Fauconnier die zonne-energie promoot. Aalbers beweert dat zonnepanelen niet dé oplossing kunnen zijn in Nederland door de geologische ligging en klimaat verschil tussen buurlanden. Nederland ligt vrij noordelijk in vergelijking met andere lander en heeft minder zonuren dan een zuidelijk land. Een betere oplossing zou windenergie en biomassa moeten zijn al volgens Aalbers.